Nakládaný hermelín
Doma máme rádi sýr a takový nakládaný hermelín k vínečku je mňamka. Udělat si ho doma není vůbec složité a počkat si na něj ten týden určitě stojí za to
Už jsem dělala naprostou mňamku v podobě hermelínu se sušenými rajčaty a rukolou, bohužel nemám foto, takže až budu nakládat příště na tento způsob, určitě zveřejním. Nicméně tenhle jsem dělala jako překvapení z toho, co zrovna doma bylo.
Suroviny
- 2 hermelíny
- olej
- nové koření
- kuličkový pepř
- bobkový list
- mletá sladká paprika
- 2 větší jarní cibulky
- asi 5 stroužků česneku
Postup
- Hermelíny si nakrojíme na půlku. Každou polovinu pokapeme olivovým olejem a poprášíme sladkou paprikou.
- Jarní cibulku nakrájíme na kolečka i s natí.
- Bílou části cibulky poklademe na hermelíny a přilepíme druhou polovinu. Zbytek dáme na dno sklenice.
- Na dno sklenice si nasypeme pár kuliček nového koření, pepře. Česnek si oloupeme a nakrájíme na plátky.
- No a naposledy přidáme do sklenice jeden hermelín, okolo něj nasypeme nakrájenou nať cibulky, bobkové listy, plátky česneku, zasypeme ho i z vrchní strany a přidáme druhý hermelín.
- Vše zalijeme slunečnicovým olejem a čekáme cca 5-7dní
Do skleničky všechno skládám tak, aby se chutě rovnoměně propojily a navíc to navenek hezky vypadalo. Takový nakládaný hermelín totiž může být i dobře vypadajícím dárkem
Kdo nemá rád štiplavou chuť cibule jako já, ten si určitě pochutná. Jarní cibulka není tak ostrá a tentokrát, ačkoli já cibuli z hermelínu při konzumaci vždycky vydlubu pryč, jsem jí snědla taky a nenechala ani kolečko
Jestli máte jiný osvědčený recept na hermelíny nebo nakládané sýry, budu ráda když se pochlubíte dole v komentářích
Categories: Večeře
Barunko,jsi hodně šikovná.